
بررسی اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
اختلال شخصیت مرزی نوعی بیماری است که در آن فرد دارای یک الگوی مداوم از خلق و خوی متفاوت ، رفتار متفاوت و دارای عدم ثبات شخصیتی می باشد . این علائم Borderline Personality Disorder ، غالباً منجر به اقدامات تحریک آمیز و مشکلات در روابط می شوند .
افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ممکن است عصبانیت شدید ، افسردگی و اضطراب را تجربه کنند که می تواند از چند ساعت تا چند روز ادامه داشته باشد .
علائم و نشانه های بیماری اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
افراد مبتلا به Borderline Personality Disorder ممکن است نوسانات خلقی را تجربه کرده و نسبت به نحوه دید و نقش خود در جهان عدم اطمینان نشان دهند . در نتیجه ، ممکن است که منافع و البته ارزش های آن ها هم به سرعت تغییر کنند .
افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی نیز تمایل دارند چیز ها را به شکل افراط و تفریط مشاهده کنند ، مانند این که همه چیز یا همه افراد را به صورت کاملا مثبت یا کاملا منفی می بینند .
نظرات آن ها درباره افراد دیگر نیز می تواند به سرعت تغییر کند .
فردی که روزی به عنوان دوست دیده می شود ممکن است روز بعد دشمن یا خائن قلمداد شود . این احساسات متغیر می تواند منجر به روابط شدید و ناپایدار شود .
علائم دیگر Borderline Personality Disorder ممکن است شامل موارد زیر باشد :
* الگویی از روابط شدید و ناپایدار با خانواده ، دوستان و عزیزان ، که اغلب از نزدیکی و عشق به شدت خیلی زیاد ( ایده آل شدن ) به سمت بیزاری شدید یا عصبانیت ( کاهش ارزش ) می چرخد .
* تحریف و ناپایدار بودن خودپنداره یا احساس به خویشتن
* رفتار های تحریک آمیز و غالباً خطرناک ، مانند گذراندن وقت به ولگردی ، رابطه جنسی نا امن ، مصرف مواد ، رانندگی بی پروا و خوردن زیاد .
لطفاً توجه داشته باشید که اگر این رفتار ها به طور عمده در دوره ای با افزایش بدی خلق و خو یا افزایش انرژی انجام می شود ، ممکن است نشانه های یک اختلال خلقی باشد و نه اختلال شخصیت مرزی .
* رفتار خود آزارنده مانند بریدن .
* تکرار افکار مربوط به رفتار های خودکشی یا تهدید .
* حالات شدید و بسیار متغیر که هر قسمت از آن بین چند ساعت تا چند روز ادامه دارد .
* احساس مزمن پوچی .
* عصبانیت شدید یا مشکل در کنترل عصبانیت .
* اعتماد به نفس ، که گاهی اوقات با ترس غیر منطقی از اهداف دیگران همراه است .
* احساس تفکیک مانند احساس ترک کردن خود ، دیدن خود در خارج از بدن یا احساس عدم تحرک .
همه افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی همه این علامت ها را تجربه نمی کنند .
برخی از افراد فقط علائم کمی را تجربه می کنند ، در حالی که برخی دیگر علائم زیادی دارند .
علائم را می توان با وقایع به ظاهر عادی برانگیخت .
به عنوان مثال ، افراد مبتلا به Borderline Personality Disorder ممکن است از جدا شدن بعضی از افرادی که با آن ها احساس نزدیکی می کنند ، مانند هنگام رفتن به سفرهای کاری ، عصبانی و مضطرب شوند .
شدت و فراوانی علائم و مدت زمان ماندگاری آن ها بسته به فرد و بیماری آن متفاوت خواهد بود .
عوامل خطر در اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
علت اختلال شخصیت مرزی هنوز مشخص نیست ، اما تحقیقات نشان می دهد ژنتیک ، ساختار و عملکرد مغز و عوامل محیطی ، فرهنگی و اجتماعی در Borderline Personality Disorder نقش دارند یا ممکن است خطر بروز اختلال شخصیت مرزی را افزایش دهند .
* سابقه خانوادگی . افرادی که دارای یک فرد دارای این بیماری در خانواده نزدیک خود هستند ، مانند والدین یا خواهر و برادر ، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال شخصیت مرزی باشند .
* عوامل مغزی . مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می توانند تغییرات ساختاری و عملکردی در مغز به خصوص در مناطقی را داشته باشند که انگیزه ها و تنظیم عاطفی را کنترل می کنند .
اما مشخص نیست که آیا این تغییرات عامل خطر برای بروز این اختلال هستند یا در اثر این اختلال ایجاد شده اند .
* عوامل محیطی ، فرهنگی و اجتماعی .
بسیاری از مبتلایان به Borderline Personality Disorder گزارش می دهند که حوادث آسیب زای زندگی مانند سوءاستفاده ، ترک تحصیل یا مشکلات سخت در دوران کودکی را تجربه کرده اند .
دیگران هم ممکن است در معرض روابط ناپایدار ، بی اعتبار شدن و درگیری خصمانه قرار گرفته باشند .
اگر چه این عوامل ممکن است خطر شخص را افزایش دهد ، به این معنی نیست که فرد به اختلال شخصیت مرزی مبتلا می شود .
به همین ترتیب ، ممکن است افرادی بدون این عوامل خطر وجود داشته باشند که در طول زندگی دچار اختلال شخصیت مرزی شوند .
روش های درمانی اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
Borderline Personality Disorder به عنوان یک بیماری با درمان دشوار تلقی می شود .
اما با درمان جدید تر و مبتنی بر شواهد تازه ، بسیاری از مبتلایان به این اختلال علائم کمتری را تجربه می کنند و کیفیت زندگی بهبود یافته ای را تجربه می کنند .
این مهم است که افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ، یک درمان تخصصی مبتنی بر شواهد را از یک فرد مناسب و آموزش دیده دریافت کنند .
سایر انواع درمان یا معالجه درمانی که توسط پزشک یا درمانگری ارائه شده است که به طور مناسب آموزش نیافته است ، ممکن است به نفع فرد نباشد .
بسیاری از عوامل در شروع مدت زمان بهبود علائم بیماری Borderline Personality Disorder تأثیر می گذارد ، از این رو مهم است که افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی و عزیزانشان صبور باشند و در طول درمان از حمایت مناسب برخوردار شوند .
آزمایش و تشخیص اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
یک متخصص بهداشت روان دارای مجوز به مانند روانپزشک ، روانشناس یا مددکار اجتماعی بالینی که در تشخیص و معالجه اختلالات روانی باتجربه است می تواند Borderline Personality Disorder را از طریق موارد زیر تشخیص دهد :
* تکمیل یک مصاحبه کامل ، از جمله بحث در مورد علائم .
* انجام معاینه دقیق پزشکی ، که می تواند به رد سایر علل احتمالی علائم کمک کند .
* سؤال از تاریخچه پزشکی خانواده ، از جمله سابقه بیماری روانی .
اختلال شخصیت مرزی اغلب همراه با سایر بیماری های روانی بروز می کند .
اختلالات همزمان می تواند تشخیص و درمان اختلال شخصیت مرزی را دشوارتر کند ، به خصوص اگر علائم بیماری های دیگر با علائم اختلال شخصیت مرزی هم پوشانی داشته باشد .
به عنوان مثال ، فردی که دارای Borderline Personality Disorder است ، ممکن است به احتمال زیاد علائم افسردگی ، اختلال دو قطبی ، اختلالات اضطرابی ، اختلالات مصرف مواد یا اختلالات خوردن را نیز تجربه کند .
به دنبال درمان اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder باشید .
مطالعات انجام شده نشان می دهد که اگر افراد مبتلا به Borderline Personality Disorder معالجه به مقدار کافی دریافت نکنند موارد ذیل را برای آن ها در پی خواهد داشت :
* به احتمال زیاد دیگر بیماری های مزمن پزشکی یا روانی را برای آن ها ایجاد می کند .
* کمتر احتمال دارد که گزینه های زندگی سالم را انتخاب کنند .
افراد مبتلا به Borderline Personality Disorder که قصد دارند به خودشان آسیب بزنند یا اقدام به خودکشی کنند ، سریعاً به کمک نیاز دارند .
روان درمانی Borderline Personality Disorder
روان درمانی ، روش درمانی اول برای مبتلایان به اختلال شخصیت مرزی است .
یک درمانگر می تواند یک مدل درمان بین درمانگر و بیمار و یا مدل درمان در قالب یک گروه را ارائه دهد .
جلسات گروهی تحت هدایت درمانگران ممکن است به افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی کمک کند که چگونه تعامل با دیگران و چگونگی بیان خود را به طور مؤثر نشان دهند .
این مهم است که افراد تحت درمان ، به درمانگر خود اعتماد کنند .
برای افراد مبتلا به Borderline Personality Disorder ممکن است دشوار باشد که یک پیوند راحت و قابل اعتماد با درمانگر خود ایجاد کنند .
دو نمونه از روان درمانی که برای درمان اختلال شخصیت مرزی استفاده می شود عبارتند از :
* رفتار درمانی دیالکتیکی ( DBT ) : این نوع درمان برای افراد دارای اختلال شخصیت مرزی ایجاد شده است .
DBT از مفاهیم ذهن آگاهی و پذیرش و توجه به وضعیت فعلی و وضعیت عاطفی استفاده می کند .
DBT همچنین مهارت هایی را به بیماران دارای Borderline Personality Disorderمی آموزد که می تواند به آن ها در موارد زیر کمک کند :
– احساسات شدید را کنترل کنند .
– رفتار های خود مخرب را کاهش دهند .
– در بهبود روابط به آن ها کمک می کند .
* درمان شناختی رفتاری (CBT) : این نوع درمان می تواند به افراد مبتلا به Borderline Personality Disorder کمک کند تا باور ها و رفتار های اصلی را که زیربنای درک نادرست از خود و دیگران است ، شناسایی و تغییر دهند و مشکلات تعامل با دیگران را تغییر دهند .
CBT ممکن است به کاهش طیف وسیعی از علائم خلقی و اضطرابی و کاهش تعداد رفتار های خودکشی یا خودآزاری کمک کند .
داروهای اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
از آن جا که فواید این دارو ها مشخص نیست ، دارو ها معمولاً به عنوان درمان اصلی برای Borderline Personality Disorder استفاده نمی شوند .
با این حال ، در برخی موارد ، روانپزشک ممکن است دارو هایی را برای درمان علائم خاص مانند موارد زیر تجویز کند :
* نوسانات خلقی
* افسردگی
* سایر اختلالات روانی همزمان
درمان با دارو ها ممکن است نیاز به مراقبت بیش از یک متخصص پزشکی داشته باشد .
برخی از دارو های خاص باعث ایجاد عوارض جانبی مختلف در افراد مختلف می شود . در مورد آن چه که از یک داروی خاص انتظار دارید با پزشک خود صحبت کنید .
سایر عناصر مراقبت از بیمار اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
برخی از افراد با اختلال شخصیت مرزی علائم شدید را تجربه می کنند و نیاز به مراقبت های فشرده و اغلب بستری دارند .
برخی دیگر ممکن است از بعضی درمان های سرپایی استفاده کنند و هرگز نیازی به بستری یا مراقبت اورژانسی ندارند .
درمانی برای مراقبین و اعضای خانواده که در تماس با فرد دارای اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder هستند .
خانواده ها و مراقبان افراد مبتلا به Borderline Personality Disorder نیز ممکن است نیاز داشته باشند تا از درمان بهره مند شوند . داشتن یک فرد یا عزیز مبتلا به این اختلال نیز می تواند استرس زا باشد و اعضای خانواده یا مراقبان ممکن است ناخواسته به چیزی فکر یا عمل کنند که می تواند علائم را در شخص مورد علاقه بدتر کند .
برخی از روش های درمانی Borderline Personality Disorder شامل اعضای خانواده ، مراقبین یا عزیزان است . این نوع درمان به موارد زیر کمک می کند :
* به خویشاوند یا دوست بیمار ، مهارت هایی را برای درک بهتر و حمایت از شخصی که دارای اختلال شخصیت مرزی است ، آموزش می دهد .
* تمرکز روی نیاز های اعضای خانواده برای کمک به آن ها در درک موانع و راهکار های مراقبت از شخصی که دارای Borderline Personality Disorder است . اگر چه برای تعیین اثربخشی خانواده درمانی در اختلال شخصیت مرزی ، تحقیقات بیشتری لازم است .
مطالعات انجام شده بر سایر اختلالات روانی نشان می دهد که اعضای خانواده می توانند در معالجه یک فرد بیمار کمک کنند .
نکاتی درباره خانواده بیمار اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder
* حمایت عاطفی ، درک ، صبر و تشویق را ارائه دهید .
تغییر برای افرادی که دارای این اختلال هستند ، می تواند دشوار و ترسناک باشد ، اما بهتر شدن آن ها به مرور زمان ممکن است .
* در مورد اختلالات روانی ، از جمله این اختلال ، بیاموزید . به این ترتیب می توانید درک کنید که فرد مبتلا به این اختلال چه چیزی را دارد تجربه می کند .
* عزیز خود را که در حال درمان اختلال شخصیت مرزی است تشویق کنید تا از خانواده خود برای درمان Borderline Personality Disorder درخواست کند .
از دیگر صفحات ما دیدن فرمایید
وبلاگ بیگزبایت
کتاب های صوتی بیگزبایت
کانال تلگرامی بیگزبایت
صفحه ی اصلی بیگزبایت
کتاب های صوتی رایگان بیگزبایت